Je hebt je nieuwe telefoon aangeschaft, nu nog je gegevens overzetten naar je nieuwe telefoon. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je van een iPhone je gegevens kan overzetten naar je nieuwe Oppo-toestel.

Let op! Je simkaart mag nog in de oude telefoon blijven. Soms krijg je een SMS-verificatie binnen, omdat de nieuwe telefoon nog geïnstalleerd moet worden zal je die anders niet ontvangen.

Zet je nieuwe telefoon aan, we gaan de nieuwe telefoon nu instellen.

- Zodra je nieuwe telefoon is opgestart, druk op de blauw pijl om te starten met het instellen van je nieuwe telefoon.
- Selecteer de gewenste taal en regio en druk op volgende.
- Voor de juridische informatie zijn de twee bovenste opties verplicht. Selecteer de gewenste opties en druk op akkoord om door te gaan.
- Verbind de telefoon met je wifinetwerk en druk op volgende om door te gaan.
- Je telefoon wordt nu klaargemaakt voor gebruik. Dit kan enkele minuten gebeuren.

Zodra je telefoon is klaargemaakt voor gebruik, gaan we beginnen met het kopiëren van apps en gegevens van je oude toestel naar de nieuwe.

- Om dit proces te starten, druk op volgende.
- Voor het overzetten van gegevens moet je oude telefoon ontgrendeld worden en op het hoofdscherm staan. Druk op volgende zodra je oude toestel ontgrendeld is.
- Tijdens het schrijven van deze handleiding lukte het ons niet om een bekabelde verbinding te maken. Dus voor deze handleiding drukken we op “geen kabel?”.
- We gaan nu een draadloze verbinding maken tussen de toestellen. Selecteer overstappen van een iPhone of iPad.
- Vervolgens gaan we de nieuwe telefoon toegang geven tot apparaten in de buurt. Druk op toestaan.
- Je kan ervoor kiezen om het Google-account toe te voegen. Druk op volgende.
- Vervolgens wordt er gevraagd om in te loggen met je Google-account. Doorloop de stappen om je Google-account te koppelen aan je nieuwe telefoon.
- Zodra je Google-account gekoppeld is aan je nieuwe telefoon, wordt er gevraagd om een QR-code met je iPhone in te scannen. Open hiervoor de camera op je iPhone en scan hiermee de QR-code.
- In je scherm zie je een vakje met daarin de tekst “bekijk in de app store”. Druk hierop en de App Store wordt geopend.
- Download de app Switch-to-Android op je iPhone. Zodra de app gedownload is, open de app.
- Ga akkoord met de servicevoorwaarden en het privacy beleid en druk op gegevens kopiëren.
- Vervolgens scan je opnieuw de QR-code op je nieuwe telefoon met je iPhone. Je krijgt een pop-up op je iPhone, druk hier op verbindt om een verbinding te maken tussen de toestellen.
- Geef je iPhone toestemming tot je lokale netwerk om naar het andere toestel te zoeken. Er wordt een verbinding gemaakt.
- Zodra de verbinding gemaakt is, selecteer op je iPhone wat je wil overzetten naar je nieuwe telefoon en druk op doorgaan. De app wil toegang tot de gegevens die overgezet moeten worden, geef in de pop-ups toestemming tot de gegevens die je wil overzetten.

Je gegevens worden nu overgezet, afhankelijk van de hoeveelheid wat overgezet moet worden kan dit even duren. Zodra de gegevens zijn overgezet, druk op volgende.

- Er wordt gevraagd om de Google Services te accepteren Dit is helaas verplicht we drukken hier drie keer op meer en daarna op accepteren.
- Kies de zoekmachine waar je gebruik van wil maken en druk op volgende. Voor deze handleiding kiezen wij voor Google.
- Als je je telefoon wil beveiligen dan kan je hier nu voor kiezen. Kies de gewenste schermvergrendeling en volg de stappen op het scherm. Of druk op overslaan als je hier geen gebruik van wil maken. De schermvergrendeling is achteraf via de instellingen alsnog in te stellen.
- Er wordt gevraagd om door te gaan met instellen. Druk op doorgaan.
- Je kan ervoor kiezen om Google Assistent te gebruiken. Scrol naar beneden en kies of je hier gebruik van wil maken door op akkoord te drukken of druk op overslaan als je dit niet wil.
- Er wordt gevraagd om Google Pay in te stellen, volg de stappen als je hier gebruik van wil maken of druk op overslaan als je dit niet wil instellen.
- Je krijgt nu de optie om nog een mailaccount toe te voegen, achtergrond te wijzigen of om aanvullende apps te downloaden. Kies hierin wat gewenst is.
- Selecteer de navigatiemethode die je wil gebruiken en druk op volgende om door te gaan.
- Er wordt een suggestie gedaan om s ’nachts je nieuwe telefoon te updaten. Selecteer hier wat gewenst is en druk op gereed.
- Druk op aan de slag om de installatie af te ronden.

De telefoon is nu ingesteld! Waarschijnlijk is je toestel nog wel bezig met het afronden van de installatie. Als je wil weten hoever dit proces is:

- Veeg van de bovenkant van het scherm naar beneden om het meldingen overzicht te openen.
- Selecteer hier "instellingen voltooien" om te zien hoe ver het proces is.
- Zodra alles is overgezet zie je een overzicht met alle gegevens die zijn overgezet.
- Druk op volgende en vervolgens op gereed.

Als laatste stap kan je nu de simkaart van uit de oude telefoon halen en in je nieuwe telefoon doen. Alle apps moeten weer opnieuw geactiveerd en ingelogd worden.  Open alle apps en log in met je inloggegevens indien nodig. 

We zijn nu klaar met het instellen van je nieuwe telefoon. Wij wensen je veel plezier van je nieuwe Oppo telefoon en hopelijk tot ziens!