Heb je net een nieuwe telefoon gekocht en wil je jouw gegevens van je oude Android telefoon naar je nieuwe Oppo telefoon overzetten? Met deze eenvoudige stappen willen wij het je zo makkelijk mogelijk maken. Voordat je begint met het instellen van je nieuwe telefoon, download de app “Oppo Clone Phone” op je oude telefoon.

Basisinstellingen Oppo

Stap 1: Zet je toestel aan, selecteer de gewenste taal en druk op volgende.
Stap 2: Selecteer de juiste regio en druk op volgende.
Stap 3: Ga akkoord met de gebruikersovereenkomst, beveiliging en bescherming van gebruikersprivacy en druk op volgende.
Stap 4: Verbind je telefoon met jouw wifi netwerk en druk op volgende.
Stap 5: Er wordt nu gezocht naar updates, dit kan enkele minuten duren.
Stap 6: Je krijgt nu een optie om gegevens via Google over te zetten. Gegevens overzetten via je Google-account is vaak beperkt aan hetgeen wat je in je Google Account hebt geback-upt. Mocht je geen gegevens willen overzetten via jouw Google-account, of als je geen back-up gemaakt, ga verder met stap 8. Als je via Google je gegevens wil overzetten, druk op volgende.
Stap 7: Je krijgt nu de vraag van welk platform er gegevens opgehaald moet worden. Selecteer de optie die voor jou van toepassing is.  

1. Heb je nu een Android telefoon, selecteer Een back-up vanaf een Android telefoon.  
2. Wil je gegevens overzetten via de Google Cloud? Selecteer Een back-up via de Cloud.
3. Heb je nu een iPhone, selecteer een iPhone. Lees hier de verdere instructies!

Gegevens overzetten van een Android telefoon

1. Open de Google app op je oude telefoon.   

2. Typ “stel apparaat in” in de zoekbalk.  
3. Druk op volgende, en controleer of de symbolen overeenkomen.
4. Komen de symbolen overeen? Druk op volgende
5. Vervolgens druk je op kopiëren, er wordt nu gevraagd naar een beveiligingscode of wachtwoord van je Google-account.
6. Ga nu verder op je nieuwe telefoon, op je nieuwe telefoon wordt gevraagd om de schermbeveiliging van je oude telefoon of wachtwoord van je Google-account. Voer deze in en druk op bevestigen.
7. Je kan nu kiezen wat je wil herstellen op je nieuwe telefoon. Kies wat je wil herstellen en druk op herstellen. Ga nu verder met Stap 8

Gegevens overzetten van een back-up via de Cloud

1. Log in met je Google-account door je emailadres en wachtwoord in te voeren 

2. Druk op volgende om de servicevoorwaarden te accepteren. 

3. Kies welke backup er op je nieuwe telefoon gezet moet worden. 

4. Voer nu de pincode in van de schermbeveiliging van je oude telefoon en druk op volgende. 

5. Kies nu wat je wil herstellen en druk op herstellen. Ga nu verder met Stap 8

Stap 8: Er wordt nu gevraagd om je google-services in te stellen. Selecteer van welke services je wenst gebruik te maken. (Druk op meer en dan op accepteren)
Stap 9: Selecteer de zoekprovider die je wenst te gebruiken. (Meestal is dit Google) Druk op volgende zodra je een keuze hebt gemaakt.
Stap 10: Er wordt nu gevraagd of je door wil gaan met het instellen van je nieuwe telefoon. Druk op doorgaan.
Stap 11: Je krijgt de keuze om de Google-Assistent in te stellen. Selecteer ja, is goed om deze in te stellen. Later doen om dit op een later moment in te stellen.
Stap 12: Er wordt nu gevraagd of je andere instellingen in te stellen. Selecteer de optie die je wil instellen of nee bedankt om verder te gaan.
Stap 13: Stel de gewenste ontgrendelmethode in of druk op later als je dit niet wil of later wil instellen.
Stap 14: Je krijgt de optie om de telefoon ‘s nachts bij te laten werken. Druk op de schakelaar indien je hier gebruik van wil maken. Druk op volgende.
Stap 15: Je krijgt nu de keuze om gegevens te importeren van je oude telefoon. Druk op “importeren vanaf andere telefoon”. Open de app Telefoon Klonen op je oude telefoon en geef de app toegang tot je bestanden zodat je gegevens overgezet kunnen worden naar je nieuwe telefoon.
Stap 16: Op de oude telefoon selecteer je “het klonen starten”.
Stap 17: Op je nieuwe Oppo telefoon selecteer je nieuwe telefoon.
Stap 18: Selecteer nu het type van je oude telefoon. Er verschijnt nu een QR-code op je nieuwe telefoon, scan deze met je oude telefoon in om een verbinding tot stand te brengen.
Stap 19: Controleer of de naam van de telefoon overeenkomt en druk op verbinden.
Stap 20: Selecteer wat je wil overzetten naar je nieuwe telefoon. Let op! Wij adviseren om de apps niet in dit proces over te zetten maar opnieuw te downloaden vanuit de Play Store. Zodra je geselecteerd hebt wat je wil meenemen naar je nieuwe telefoon druk op het klonen starten.
Stap 21: Voer de code die op je oude toestel staat, in op je nieuwe telefoon. De gegevens worden nu overgezet, wacht totdat dit proces klaar is.
Stap 22: Zodra de gegevens zijn overgezet zijn verschijnt er Migratie voltooid op je nieuwe telefoon. De gegevens zijn nu overgezet naar je nieuwe telefoon! Druk op volgende om door te gaan met het instellen van je nieuwe telefoon.
Stap 23: Druk op aan de slag om het instellen van je nieuwe telefoon te voltooien.