Heb je net een nieuwe telefoon gekocht en wil je jouw gegevens van je oude Apple telefoon naar je nieuwe Xiaomi telefoon overzetten? Met deze eenvoudige stappen willen wij het je zo makkelijk mogelijk maken.

Basisinstellingen Xiaomi

Stap 1: Zet je toestel aan en druk op het pijltje naar rechts in de onderzijde van het scherm.
Stap 2: Selecteer de gewenste taal en druk rechts onderin op het blauwe pijltje naar rechts.
Stap 3: Selecteer de regio en druk rechts onderin op het blauwe pijltje naar rechts.
Stap 4: Lees de algemene voorwaarden door, druk vervolgens op het bolletje voor de tekst: “Ik heb de Gebruikersovereenkomst en het Privacybeleid gelezen en ga ermee akkoord”. Druk daarna weer op het blauwe pijltje rechts onderin.
Stap 5: Er wordt nu gezocht naar de simkaart. (Wij adviseren dit pas te doen als je nieuwe telefoon is ingesteld i.v.m. verificatiecodes die verstuurd kunnen worden) Druk op Deze stap overslaan en daarna op het blauwe pijltje rechts onderin.
Stap 6: Verbind je nieuwe telefoon met je eigen WiFi-netwerk. Druk vervolgens weer op het blauwe pijltje rechts onderin. Je krijgt nu een optie om gegevens via Google over te zetten. Gegevens overzetten via je Google-account is vaak beperkt aan hetgeen wat je in je Google Account hebt geback-upt. Mocht je geen gegevens willen overzetten via jouw Google-account , of heb je geen back-up gemaakt, ga verder met stap 9.
Stap 7: Als je via Google je gegevens wil overzetten, druk op volgende.
Stap 8: Je krijgt nu de vraag van welk platform er gegevens opgehaald moet worden. Selecteer de optie die voor jou van toepassing is. 

1. Heb je nu een Android telefoon, selecteer Een back-up vanaf een Android telefoon. Zie andere instructies voor de verdere stappen.
2. Wil je gegevens overzetten via de Google Cloud? Selecteer Een back-up via de Cloud.
3. Heb je nu een iPhone, selecteer een iPhone.

Gegevens overzetten van een back-up via de Cloud

1. Log in met je Google-account door je emailadres en wachtwoord in te voeren
2. Druk op volgende om de servicevoorwaarden te accepteren.
3. Kies welke back-up er op je nieuwe telefoon gezet moet worden.
4. Voer nu de pincode in van de schermbeveiliging van je oude telefoon en druk op volgende.
5. Kies nu wat je wil herstellen en druk op herstellen. Ga nu verder met Stap 9.

Gegevens overzetten van een iPhone

1. Open Safari
2. Ga naar android.com/switch
3. Download de Google Drive App.
4. Maak een Back up van je content in de Google Drive. Open instellingen in Google Drive en tik op back-up maken. Je kunt specifieke items kiezen die je wil bewaren of alles in een keer opslaan.
5. Ga naar de instellingen van je iPhone en zet iMessage uit. Zo mis je geen berichten of gesprekken nadat je bent overgestapt naar Android.
6. Log in op je nieuwe telefoon met het Google-account dat je hebt gebruikt voor het maken van de back-up. De gegevens waar je een back-up van gemaakt hebt worden nu overgezet.

Stap 9: Er wordt nu gevraagd om je Google-services in te stellen. Selecteer van welke services je wenst gebruik te maken. Druk op meer en dan op accepteren.
Stap 10: Selecteer de zoekprovider die je wenst te gebruiken, de meest gekozen is Google. Druk op volgende zodra je een keuze hebt gemaakt.
Stap 11: Je krijgt nu de optie om een Mi Account aan te maken. Als je geen Mi Account wil aanmaken druk op overslaan.
Stap 12: Er wordt nu gevraagd om een wachtwoord in te stellen. Kies hier hetgeen wat je wenst te gebruiken door op alleen schermvergrendeling of vingerafdruk te drukken en doorloop de stappen op het scherm. Als je hier geen gebruik van wil maken, druk op overslaan.
Stap 13: Je ziet nu enkele aanvullende instellingen die je aan of uit kunt zetten. Zodra je de instellingen naar wens hebt aangepast, druk op het blauwe pijltje rechts onderin.
Stap 14: Selecteer nu de launcher die je wenst te gebruiken. Bij de klassieke App Launcher worden alle apps op de voorgrond geplaatst, bij de App lade worden alle apps op een andere plek geplaatst en kan je veel gebruikte apps op de voorgrond plaatsen.
Stap 15: De Setup is voltooid! Druk op het pijltje naar rechts in de onderzijde van het scherm, je ziet nu het hoofdscherm van je nieuwe telefoon!   

Overige bestanden en gegevens overzetten

Mogelijk zijn nog niet alle gegevens naar je nieuwe telefoon overgezet. Data welke niet in je Google-account staat geback-upt, wordt niet overgezet via bovenstaande uitleg. Voordat je met het onderstaande stappenplan begint, download eerst de app “Mi Mover” op beide toestellen. Deze app heb je nodig om de verbinding tussen je oude en nieuwe telefoon aan te maken.
Stap 1: Open de app en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
Stap 2: Selecteer “ik ben een ontvanger” op je nieuwe telefoon en “ik ben een verzender” op je oude telefoon.
Stap 3: De telefoons zoeken nu naar elkaar. Selecteer het juiste toestel om een onderlinge verbinden aan te maken.
Stap 4: Je kan nu op je oude telefoon selecteren welke data je wil overzetten naar je nieuwe Xiaomi. Let op! Wij adviseren om de apps niet in dit proces over te zetten maar opnieuw te downloaden vanuit de Play Store. Zodra je geselecteerd hebt wat je wil meenemen naar je nieuwe telefoon druk verzenden. De gegevens worden nu overgezet, wacht totdat dit proces klaar is.
Stap 5: Zodra de gegevens zijn overgezet, druk op gereed. De gegevens zijn nu overgezet naar je nieuwe telefoon! De app kan nu afgesloten worden.