Je hebt je nieuwe telefoon aangeschaft, nu nog je gegevens overzetten naar je nieuwe telefoon. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je van een iPhone je gegevens kan overzetten naar je nieuwe Motorola-toestel.

Let op! Je simkaart mag nog in de oude telefoon blijven. Soms krijg je een SMS-verificatie binnen, omdat de nieuwe telefoon nog geïnstalleerd moet worden zal je die anders niet ontvangen.

Zet je nieuwe telefoon aan, we gaan de nieuwe telefoon nu instellen.

- Zodra je nieuwe telefoon is opgestart. Selecteer de gewenste taal en regio en druk op starten.
- Je nieuwe telefoon wil verbinding maken met het mobiele netwerk. De simkaart laten we (voor nu) nog in je oude telefoon zitten. Druk links onderin op overslaan om door te gaan.
- Verbind de telefoon met je wifinetwerk, zodra de telefoon met wifi verbonden is ga je automatisch door naar de volgende stap.
- Voor privacy en software updates worden nu een aantal opties voorgesteld. Selecteer hier wat je wenst te gebruiken, scrol naar beneden en druk op akkoord en doorgaan.
- Er wordt nu gezocht naar updates en daarna wordt je telefoon klaargemaakt voor gebruik. Dit kan enkele minuten duren.

Zodra je telefoon is klaargemaakt voor gebruik, gaan we beginnen met het kopiëren van apps en gegevens van je oude toestel naar de nieuwe.

- Om dit proces te starten, druk op volgende.
- Voor het overzetten van gegevens moet je oude telefoon ontgrendeld worden en op het hoofdscherm staan. Druk op volgende zodra je oude toestel ontgrendeld is.
- Tijdens het schrijven van deze handleiding lukte het ons niet om een bekabelde verbinding te maken. Dus voor deze handleiding drukken we op “geen kabel?”.
- We gaan nu een draadloze verbinding maken tussen de toestellen. Selecteer overstappen van een iPhone of iPad.
- Vervolgens gaan we de nieuwe telefoon toegang geven tot apparaten in de buurt. Druk op toestaan.
- Je kan ervoor kiezen om het Google-account toe te voegen. Druk op volgende.
- Vervolgens wordt er gevraagd om in te loggen met je Google-account. Doorloop de stappen om je Google-account te koppelen aan je nieuwe telefoon.
- Zodra je Google-account gekoppeld is aan je nieuwe telefoon, wordt er gevraagd om een QR-code met je iPhone in te scannen. Open hiervoor de camera op je iPhone en scan hiermee de QR-code.
- In je scherm zie je een vakje met daarin de tekst “bekijk in de app store”. Druk hierop en de App Store wordt geopend.
- Download de app switch-to-Android op je iPhone. Zodra de app gedownload is, open de app.
- Ga akkoord met de servicevoorwaarden en het privacy beleid. En druk op gegevens kopiëren.
- Vervolgens scan je opnieuw de QR-code op je nieuwe telefoon met je iPhone. Je krijgt een pop up op je iPhone, druk hier op verbindt om een verbinding te maken tussen de toestellen.
- Geef je iPhone toestemming tot je lokale netwerk om naar het andere toestel te zoeken. Er wordt een verbinding gemaakt.
- Zodra de verbinding gemaakt is, selecteer op je iPhone wat je wil overzetten naar je nieuwe telefoon en druk op doorgaan. De app wil toegang tot de gegevens die overgezet moeten worden, geef in de pop-ups toestemming tot de gegevens die je wil overzetten.

Je gegevens worden nu overgezet, afhankelijk van de hoeveelheid wat overgezet moet worden kan dit even duren. Zodra de gegevens zijn overgezet, druk op volgende.

- Er wordt gevraagd om de Google Services te accepteren Dit is verplicht, we drukken hier twee keer op meer en daarna op accepteren.
- Kies de zoekmachine waar je gebruik van wil maken en druk op volgende. Wij kiezen voor deze handleiding voor Google.
- Als je je telefoon wil beveiligen dan kan je hier nu voor kiezen. Kies de gewenste schermvergrendeling en volg de stappen op het scherm of druk op overslaan.
- Er wordt gevraagd om door te gaan met instellen. Druk op doorgaan.
- Je kan ervoor kiezen om Google Assistent te gebruiken. Scrol naar beneden en kies of je hier gebruik van wil maken door op akkoord te drukken of druk op overslaan als je dit niet wil.
- Je krijgt nu reclame voor YouTube Premium, door op volgende te drukken gaan we door met het instellen van je nieuwe telefoon. Je gaat geen abonnement aan bij YouTube! Mocht je dit op een later moment wel willen dan kan dit via de YouTube-app aangevraagd worden).
- Je krijgt nu de optie om nog een mailaccount toe te voegen, lettertypen te wijzigen of om aanvullende apps te downloaden. Kies hierin wat gewenst is.
- Je krijgt nu een overzicht te zien met alle gegevens die zijn overgezet. Druk op klaar.
- Als je nog gegevens uit je iCloud account wil halen, dan zie je hier nu instructies voor op het beeldscherm. Druk op OK om door te gaan.
- Je kan door Motorola op de hoogte gehouden worden van exclusieve informatie over nieuwe producten, evenementen en tips. Als je meldingen wil ontvangen dan selecteer je meldingen toestaan. Anders selecteer je niet nu.
- Als je een Motorola-account wil aanmaken, volg dan nu de stappen op het scherm of druk links onderin op niet nu.
- Selecteer het thema waar je gebruik van wil maken en druk op volgende om door te gaan.
- Kies de navigatiestijl waar je gebruik van wil maken en druk op volgende.
- Je bent nu helemaal klaar! Druk op gereed om je nieuwe telefoon te gebruiken.

De telefoon is nu ingesteld! Waarschijnlijk is je toestel nog wel bezig met het afronden van de installatie. Als je wil weten hoever dit proces is:

- Veeg van de bovenkant van het scherm naar beneden om het meldingen overzicht te openen.
- Selecteer hier "instellingen voltooien" om te zien hoe ver het proces is.
- Zodra alles is overgezet zie je een overzicht met alle gegevens die zijn overgezet.
- Druk op volgende en vervolgens op gereed.

Als laatste stap kan je nu de simkaart van uit de oude telefoon halen en in je nieuwe telefoon doen. Alle apps moeten weer opnieuw geactiveerd en ingelogd worden.  Open alle apps en log in met je inloggegevens indien nodig.  

We zijn nu klaar met het instellen van je nieuwe telefoon. Wij wensen je veel plezier van je nieuwe Motorola-telefoon en hopelijk tot ziens!