Heb je net een nieuwe telefoon gekocht en wil je jouw gegevens van je oude Android telefoon naar je nieuwe Motorola telefoon overzetten? Met deze eenvoudige stappen willen wij het je zo makkelijk mogelijk maken.

Basisinstellingen Motorola

Stap 1: Zet je nieuwe telefoon aan, selecteer de gewenste taal, selecteer de gewenste regio en druk op starten.
Stap 2: Er wordt nu gezocht naar de simkaart, jouw simkaart hoeft niet in je nieuwe toestel te zitten om door te kunnen met het instellen van je telefoon. Wij adviseren dit pas te doen als je nieuwe telefoon is ingesteld i.v.m. verificatiecodes die verstuurd kunnen worden. Druk op overslaan om door te gaan met het instellen van je nieuwe telefoon.
Stap 3: Verbind je toestel met WiFi door het gewenste netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren.
Stap 4: In de volgende stap kan je het privacy beleid van Motorola nalezen, klik op akkoord en doorgaan om je toestel verder in te stellen.
Stap 5: Je nieuwe Motorola wordt nu klaargemaakt voor gebruik. Dit kan enkele minuten duren.
Stap 6: Er wordt nu gevraagd om je apps en gegevens wil overzetten, druk op volgende om je gegevens over te zetten. Je kan je gegevens op 2 manieren overzetten: bedraad of draadloos. Wij adviseren om draadloos de gegevens over te zetten.
Stap 7: Druk op volgende om te starten met het overzetten van gegevens. Als je je oude telefoon nog kunt gebruiken, druk op volgende. Druk op geen kabel om draadloos gegevens over te zetten.
Stap 8: Selecteer het besturingssysteem van je oude telefoon: Android. Pak nu je oude Android telefoon erbij en volg onderstaande stappen:

1. Open de Google App op je oude telefoon. Typ “Stel apparaat in” in de zoekbalk.
2. Druk op volgende, en controleer of de symbolen overeenkomen.
3. Komen de symbolen overeen? Druk op volgende.
4. Vervolgens druk je op kopiëren, er wordt nu gevraagd naar een beveiligingscode of wachtwoord van je Google-account.
5. Ga nu verder op je nieuwe telefoon, op je nieuwe telefoon wordt gevraagd om de schermbeveiliging van je oude telefoon of wachtwoord van je Google-account. Voer deze in en druk op bevestigen.
6. Je kan nu kiezen wat je wil herstellen op je nieuwe telefoon. Kies wat je wil herstellen en druk op herstellen. Ga nu verder met de stappen.

Stap 9: Er wordt nu gevraagd om je Google-services in te stellen. Selecteer van welke services je wenst gebruik te maken. Zodra je de gewenste Google-services hebt geselecteerd, druk op accepteren.
Stap 10: Selecteer de zoekprovider die je wenst te gebruiken, meestal is dit Google. Druk op volgende zodra je een keuze hebt gemaakt.
Stap 11: Er wordt nu gevraagd om een schermvergrendeling in te stellen. Voer een pincode in als je hier gebruik van wil maken. Wil je gebruik maken van een andere schermvergrendeling druk op schermvergrendelingsopties en selecteer de vergrendelingsoptie waar je gebruik van wil maken. Als je hier geen gebruik wil maken van een schermvergrendeling, druk op overslaan.
Stap 12: Als je een schermvergrendeling hebt geselecteerd, dan kan je nu je vingerafdruk instellen, mits je nieuwe toestel deze optie heeft. Doorloop hiervoor de stappen op het scherm van je nieuwe telefoon.
Stap 13: In de volgende stap wordt er gevraagd of je door wil gaan met het instellen van je nieuwe telefoon. Druk op doorgaan.
Stap 14: Je krijgt de keuze om de Google-Assistent in te stellen. Selecteer ja, is goed om deze in te stellen. Selecteer Later doen om dit op een later moment (of niet) in te stellen.
Stap 15: Je krijgt een melding dat de assistent voor je klaar staat, en dat je deze met 1 knop geactiveerd kan worden. Druk op volgende om verder te gaan.
Stap 16: Druk nogmaals op volgende bij de uitleg over de YouTube Music app.
Stap 17: Doorloop de instellingen op het scherm indien je wenst om aanpassingen te doen. Denk hierbij aan een extra e-mailaccount toevoegen of de lettergrootte wijzigen. Dit kan ook altijd achteraf via de instellingen.
Stap 18: Als je op de hoogte gehouden wil worden door Motorola, selecteer meldingen toestaan. Selecteer niet nu mocht je dit niet willen.
Stap 19: Er wordt gevraagd of je een Motorola account wil aanmaken. Selecteer registreren als je hier gebruik van wil maken, selecteer niet nu als je hier geen gebruik van wil maken.
Stap 20: Er is een nieuwe manier van navigeren, druk op aan de slag en de nieuwe manier van navigeren wordt uitgelegd.
Stap 21: Indien gewenst kan je niet oefenen met de nieuwe manier van navigeren. Als je liever wil navigeren via 3 toetsen druk dan op instellingen, vervolgens krijg je twee opties. Selecteer de optie waar jij gebruik van wil maken.
Stap 22: Het toestel is nu ingesteld!

Overige gegevens overzetten

Mogelijk zijn nog niet alle gegevens naar je nieuwe telefoon overgezet. Data welke niet in je Google-account staat geback-upt, wordt niet overgezet via bovenstaande uitleg. Om de overige gegevens over te zetten adviseren wij de app: Copy my Data. Download de app op zowel je nieuwe telefoon, als je oude telefoon.
Stap 1: Open de app op beide telefoons.
Stap 2: Geef de app toegang tot je bestanden.
Stap 3: Druk op next om te starten met het overzetten van je gegevens.
Stap 4: Selecteer “To or from antoher device over WiFi”.
Stap 5: Selecteer op beide telefoons het juiste toestel.
Stap 6: Selecteer op je nieuwe telefoon: Copy data from selected device.
Stap 7: Je ziet nu een code op je oude telefoon staan, vul deze in op je nieuwe telefoon.
Stap 8: Selecteer wat je wil overzetten van je oude telefoon naar je nieuwe telefoon en druk op next. De gegevens worden nu overgezet. Zodra de gegevens zijn overgezet druk je op finish en hetgeen wat je geselecteerd hebt staat op je nieuwe telefoon!