Je hebt je nieuwe telefoon aangeschaft, nu nog je gegevens overzetten naar je nieuwe telefoon. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je van een Android-telefoon je gegevens kan overzetten naar je nieuwe OnePlus-toestel.

Voordat we hiermee gaan beginnen moet er een stap gedaan worden op je oude toestel. We gaan eerst een back-up maken van je WhatsApp gesprekken: 

- Open hiervoor WhatsApp
- Druk op de drie puntjes rechts bovenin
- Ga naar de instellingen
- Vervolgens ga je naar chats
- Druk op chat back-up
- Daarna kies je back-up maken naar Google Drive.

Let op! Je simkaart mag nog in de oude telefoon blijven. Soms krijg je een SMS-verificatie binnen, omdat de nieuwe telefoon nog geïnstalleerd moet worden zal deze niet binnenkomen op je nieuwe telefoon.

Zodra de bovenstaande stap gedaan is, zet je je nieuwe telefoon aan. We gaan de nieuwe telefoon nu instellen.

- Zodra je nieuwe telefoon is opgestart, druk op de blauw pijl om te starten met het instellen van je nieuwe telefoon.
- Selecteer de gewenste taal en regio en druk op volgende.
- Voor de juridische informatie zijn de twee bovenste opties verplicht. Selecteer de gewenste opties en druk op akkoord om door te gaan.
- Je nieuwe telefoon wil verbinding maken met het mobiele netwerk. De simkaart laten we (voor nu) nog in je oude telefoon zitten. Druk links onderin op overslaan om door te gaan.
- Verbind de telefoon met je wifinetwerk. Zodra het toestel verbonden is, wordt je nieuwe telefoon klaar gemaakt. Dit kan enkele minuten duren.

Zodra je telefoon is klaargemaakt voor gebruik, gaan we beginnen met het kopiëren van apps en gegevens van je oude toestel naar de nieuwe.

- Om dit proces te starten, druk op volgende.
Voor het overzetten van gegevens moet je oude telefoon op het startscherm staan, ontgrendel hiervoor je oude telefoon. Druk op volgende zodra je oude toestel ontgrendeld is.
- Tijdens het schrijven van deze handleiding lukte het ons niet om een bekabelde verbinding te maken. Dus voor deze handleiding drukken we op “geen kabel?”.
- We gaan nu een draadloze verbinding maken tussen de toestellen. Druk op volgende.
- Open de Google-app op je oude telefoon. Druk daarna op je nieuwe telefoon op volgende.
- Typ op je oude toestel en in de google app, “stel apparaat in”. Druk vervolgens op beide toestellen op volgende.
- Er wordt nu een draadloze verbinding gemaakt. Er verschijnen nu vormen op beide toestellen, komen deze overeen? Druk dan op je oude telefoon op volgende.
- Vervolgens druk je op je oude toestel op kopiëren.
- Je accounts worden nu naar je nieuwe telefoon gekopieerd. Op je nieuwe telefoon wordt nu gevraagd om het wachtwoord van je googleaccount. Voer deze in en druk op volgende.
- De verbinding wordt tot stand gebracht. Zodra deze gemaakt is, kies op je nieuwe telefoon welke gegevens je wil meenemen naar je nieuwe telefoon en druk daarna op kopiëren.
- Je gegevens worden nu gekopieerd naar je nieuwe telefoon.  

Op de achtergrond worden je gegevens gekopieerd. We gaan verder met het instellen van je nieuwe telefoon.   

- Er wordt gevraagd om de Google Services te accepteren Dit is verplicht, we drukken hier drie keer op meer en daarna op accepteren.
- Kies de zoekmachine waar je gebruik van wil maken en druk op volgende. Voor deze handleiding kiezen wij voor Google.
- Als je je telefoon wil beveiligen dan kan je hier nu voor kiezen. Kies de gewenste schermvergrendeling en volg de stappen op het scherm of druk op overslaan als je hier geen gebruik van wil maken. De schermvergrendeling is achteraf via de instellingen alsnog in te stellen.
- Er wordt gevraagd om door te gaan met instellen. Druk op doorgaan.
- Je kan ervoor kiezen om Google Assistent te gebruiken. Scrol naar beneden en kies of je hier gebruik van wil maken door op akkoord te drukken of druk op overslaan als je dit niet wil.
- Er wordt gevraagd om Google Pay in te stellen, volg de stappen als je hier gebruik van wil maken of druk op overslaan als je dit niet wil instellen.
- Je krijgt nu de optie om nog een mailaccount toe te voegen. Kies hierin wat gewenst is.
- Je krijgt nu een overzicht te zien met alle gegevens die zijn overgezet. Druk op klaar.
- Je kan ervoor kiezen om lid te worden van de “Red Cable Club”. Volg de stappen om je aan te melden of druk op sla over.
- Selecteer de navigatiemethode die je wil gebruiken en druk op volgende om door te gaan.
- Er worden enkele suggesties gedaan. Selecteer hier wat gewenst is en druk op gereed.
- Druk op aan de slag om de installatie af te ronden. 

De telefoon is nu ingesteld! Waarschijnlijk is je toestel nog wel bezig met het afronden van de installatie. Als je wil weten hoever dit proces is:

- Veeg van de bovenkant van het scherm naar beneden om het meldingen overzicht te openen.
Selecteer hier "instellingen voltooien" om te zien hoe ver het proces is.
- Zodra alles is overgezet zie je een overzicht met alle gegevens die zijn overgezet.
- Druk op volgende en vervolgens op gereed.

Zodra de apps gedownload zijn, open WhatsApp op je nieuwe telefoon en volg de stappen in het scherm om je WhatsApp te activeren op de nieuwe telefoon. Zodra je je telefoonnummer hebt ingevoerd wordt er herkend dat er een back-up is gemaakt en zal er gevraagd worden om deze back-up te herstellen. Kies herstellen om de gespreken en media naar je nieuwe telefoon over te zetten. 

Als laatste stap kan je nu de simkaart van uit de oude telefoon halen en in je nieuwe telefoon doen. Alle apps moeten weer opnieuw geactiveerd en ingelogd worden. Open alle apps en log in met je inloggegevens indien nodig.

We zijn nu klaar met het instellen van je nieuwe telefoon. Wij wensen je veel plezier van je nieuwe OnePlus telefoon en hopelijk tot ziens!