Je hebt je nieuwe telefoon aangeschaft, nu nog je gegevens overzetten naar je nieuwe telefoon. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je van een Android telefoon je gegevens kan overzetten naar je nieuwe Samsung Galaxy.
Voordat we hiermee gaan beginnen moeten er eerst een paar stappen gedaan worden op je oude toestel. Te beginnen met het downloaden van de app Samsung Smart Switch.

- Ga hiervoor naar de Google Play Store
- Zoek in de Play Store naar Samsung Smart Switch
- Download deze op je telefoon mocht deze nog niet op je toestel staan
- Open Samsung Smart Switch
- Geef de app toegang tot je toestel door op toestaan te drukken
- Druk daarna nog een keer op toestaan

Vervolgens gaan we een back-up maken van je WhatsApp gesprekken.

- Open hiervoor WhatsApp
- Druk op de drie puntjes rechts bovenin
- Ga naar de instellingen
- Vervolgens ga je naar chats
- Druk op chat back-up
- Daarna kies je back-up maken naar Google Drive.

Let op! Je simkaart mag nog in de oude telefoon blijven. Soms krijg je een SMS-verificatie binnen, omdat de nieuwe telefoon nog geïnstalleerd moet worden zal je die anders niet ontvangen.

Zodra de bovenstaande stappen gedaan zijn, zet je je nieuwe telefoon aan. We gaan de telefoon nu instellen.

- Druk op start en kies de gewenste taal
- Voor het privacy beleid is de bovenste optie verplicht. Selecteer de gewenste opties en druk op akkoord.
- We krijgen nu de optie om de telefoon in te stellen met een ander apparaat.
- Wacht totdat je een pop-up op je oude telefoon krijgt. Zodra je de pop-up op je oude telefoon krijgt, druk je op instellen.
- Vervolgens wordt de camera op je oude telefoon geopend. Scan hiermee de QR-code op je nieuwe telefoon.
- Ga vervolgens door met instellen op je nieuwe telefoon. Je nieuwe telefoon wordt klaargemaakt. Dit kan enkele minuten duren.
- De volgende stap is het verifiëren van het Google-account. Voer het wachtwoord in en druk op volgende.
- Nu krijgen we de optie om apps en gegevens te kopiëren, druk op volgende en druk vervolgens op toestaan
- In de volgende stap kiezen we voor draadloos overzetten Je kan er ook voor kiezen om de meegeleverde kabel te gebruiken. Dit kan alleen als beide telefoons een Usb-C ingang hebben
- Er wordt nu gezocht naar het oude toestel. Zodra er een verbinding is, krijg je een pop-up op je oude telefoon. Druk op toestaan.
- Vervolgens kies je wat je wil overzetten. Je krijgt de de keuze uit drie opties: Alles (hiermee wordt alles overgezet. Ook de bestanden van je eventuele geheugenkaart), alleen oproepen, contacten en berichten of Aangepast (Je krijgt een overzicht waarin je zelf kan selecteren wat je wel en niet wil meenemen).
- Voor dit stappenplan selecteren we alles en drukken we op volgende. Vervolgens gaan we de Google Services accepteren Dit is helaas verplicht we drukken hier drie keer op en daarna op accepteren.
- Kies de zoekmachine waar je gebruik van wil maken en druk op volgende. Wij kiezen voor Google.
- Als je je telefoon wil beveiligen dan kan je hier nu voor kiezen. Kies de gewenste beveiliging en volg de stappen op het scherm.
- Je kan ervoor kiezen om Google Assistent te gebruiken. Scroll naar beneden en kies of je hier gebruik van wil maken door op akkoord te drukken of druk op overslaan als je dit niet wil.
- Indien je akkoord bent gegaan dan kan je nogmaals akkoord gaan of de stap overslaan. Scroll hiervoor weer naar beneden.
- Je krijgt nu een lijst met apps aangeboden die je kan downloaden indien gewenst. Kies hier welke je wil downloaden en druk onderaan op OK. De app van Disney+ wordt standaard gedownload. Mocht je hier geen gebruik van willen maken dan kan je deze verwijderen zodra de telefoon is ingesteld.
- Voor nu drukken we op volgende. Vervolgens wordt er gevraagd of je een Samsung-account wil aanmaken of dat je hiermee wil inloggen. Kies hier hetgeen wat gewenst is of sla deze stap over mocht je hier geen gebruik van willen maken.
- Je ziet nu een aantal Samsung Services, kies hier waar je gebruik van wil maken door de schuifjes links of rechts te schuiven. Druk op akkoord om door te gaan.
- We zijn nu bijna klaar met het instellen van je nieuwe telefoon! Druk op voltooien om de laatste stappen te doorlopen.
- Je krijgt nu de optie om een aantal voorgeselecteerde apps te downloaden. Doorloop deze stappen en kies wat gewenst is. Zodra je gekozen hebt wat je wel (of niet) wil downloaden, kunnen we de installatie afronden. Druk op voltooien om naar het hoofdscherm te gaan.
- Je krijgt een optie om het installatieproces te beoordelen. Selecteer overslaan of beoordeel het proces door het aantal sterren te selecteren en druk op verzenden. Vervolgens druk je nogmaals op voltooien. 

De telefoon is nu ingesteld! Maar waarschijnlijk worden er nog wel gegevens overgezet. Als je wil weten hoever het overzetten is:

- Veeg van de bovenkant van het scherm naar beneden om het meldingen overzicht te openen.
- Selecteer hier "uw overgezette gegevens" om te zien hoe ver het proces is.
- Zodra alles is overgezet zie je een overzicht met alle gegevens die zijn overgezet.
- Druk op volgende en vervolgens op gereed.
- Als je ervoor gekozen hebt om apps over te zetten dan worden deze nu gedownload. Ook dit kan je volgen in het meldingenoverzicht. 

Zodra de apps gedownload zijn, open WhatsApp en volg de stappen in het scherm om je WhatsApp te activeren op de nieuwe telefoon. Nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd wordt er herkend dat er een back-up is gemaakt en zal er gevraagd worden om deze back-up te herstellen. Kies hier herstellen om de gespreken en media op je nieuwe telefoon te krijgen. 

Je kunt nu de simkaart van uit je oude telefoon halen en in je nieuwe telefoon doen. Uit veiligheidsoverwegingen zullen de meeste apps weer opnieuw geactiveerd moeten worden, open alle apps en log in met je inloggegevens indien nodig. 

We zijn nu klaar met het instellen van je nieuwe telefoon. Wij wensen je veel plezier van je nieuwe Samsung Galaxy en hopelijk tot ziens!