T-Mobile
Als je van prepaid bij T-Mobile wilt overstappen op een T-Mobile-abonnement, dan is het mogelijk om het huidige nummer te behouden. Het prepaidnummer zal direct nadat wij de aanvraag voor je verwerkt hebben, omgezet worden naar de nieuwe abonnementsvorm. Je kunt in het bestelformulier op de website aangeven dat je jouw prepaidnummer wilt behouden.
Wanneer je wilt overstappen van prepaid van een andere provider naar een abonnement van T-Mobile, is het ook mogelijk je nummer te behouden. Het nummer zal dan binnen 10 werkdagen nadat wij de aanvraag hebben verwerkt worden overgezet naar de nieuwe provider en abonnementsvorm.

Vodafone
Als je momenteel gebruikmaakt van een prepaid simkaart en over wilt stappen op een Vodafone-abonnement, houden wij een overstaptermijn van 5 werkdagen aan. Je ontvangt vanuit Vodafone een bevestiging met de exacte ingangsdatum van het nieuwe abonnement zodra nummerbehoud is goedgekeurd. Ook kan je de exacte ingangsdatum van je nieuwe abonnement terugvinden op de factuur.
Wanneer je wilt overstappen van prepaid van een andere provider naar een abonnement van Vodafone, is het ook mogelijk je nummer te behouden. Het nummer zal dan binnen 10 werkdagen nadat wij de aanvraag hebben verwerkt worden overgezet naar de nieuwe provider en abonnementsvorm.

Tele2
Het is helaas niet mogelijk om een prepaidnummer van Tele2 om te zetten naar een abonnement van Tele2. Dit kan wel wanneer je wil overstappen naar een andere provider. Het nummer zal dan binnen 10 werkdagen nadat wij de aanvraag hebben verwerkt worden overgezet naar de nieuwe provider en abonnementsvorm.

hollandsnieuwe
Het is helaas niet mogelijk om een prepaidnummer van hollandsnieuwe om te zetten naar een abonnement van hollandsnieuwe.
Wanneer je wilt overstappen van prepaid van een andere provider naar een abonnement van hollandsnieuwe, is het wel mogelijk je nummer te behouden. Het nummer zal dan binnen 10 werkdagen nadat wij de aanvraag hebben verwerkt worden overgezet naar de nieuwe provider en abonnementsvorm.

KPN
Als je wilt overstappen van prepaid van KPN naar een abonnement van KPN, dan is het mogelijk om het nummer te behouden. Het prepaidnummer zal direct nadat wij de aanvraag voor je verwerkt hebben omgezet worden naar de nieuwe abonnementsvorm. Je kunt in het bestelformulier op de website aangeven dat je jouw prepaidnummer wilt behouden.
Wanneer je wilt overstappen van prepaid van een andere provider naar een abonnement van KPN, is het ook mogelijk je nummer te behouden. Het nummer zal dan binnen 10 werkdagen nadat wij de aanvraag hebben verwerkt worden overgezet naar de nieuwe provider en abonnementsvorm.

Ben

Als je momenteel gebruikmaakt van een prepaid simkaart en over wilt gaan naar een abonnement van Ben dan zullen wij een overstaptermijn van 10 werkdagen aanhouden. Je ontvangt vanuit Ben een bevestiging met de exacte ingangsdatum van je nieuwe abonnement zodra nummerbehoud is goedgekeurd.  De exacte ingangsdatum van het nieuwe contract kan je ook controleren via jouw persoonlijke 'Ik Ben'-pagina.

Wanneer je wilt overstappen van prepaid van een andere provider naar een abonnement van Ben, is het ook mogelijk je nummer te behouden. Het nummer zal dan binnen 10 werkdagen nadat wij de aanvraag hebben verwerkt worden overgezet naar de nieuwe provider en abonnementsvorm.

Simyo
Als je momenteel gebruik maakt van een prepaid simkaart en over wilt gaan naar een abonnement van Simyo dan zullen wij een overstaptermijn van 5 werkdagen aanhouden. Je ontvangt vanuit Simyo een bevestiging met de exacte ingangsdatum van je nieuwe abonnement zodra nummerbehoud is goedgekeurd. Tevens kun je de exacte ingangsdatum van het nieuwe contract controleren door in te loggen op mijn Simyo.
Wanneer je wilt overstappen van prepaid van een andere provider naar een abonnement van Simyo, is het ook mogelijk je nummer te behouden. Het nummer zal dan binnen 10 werkdagen nadat wij de aanvraag hebben verwerkt worden overgezet naar de nieuwe provider en abonnementsvorm.

Youfone
Als je nummerbehoud aanvraagt van prepaid naar een sim only van Youfone, dan wordt je telefoonnummer gemiddeld binnen 5 werkdagen over genomen door Youfone. Bedenk wel dat je huidige beltegoed vervalt zodra het abonnement bij Youfone start. Wij sturen de nieuwe Youfone-simkaart naar je op en op de factuur van Mobiel.nl vermelden wij de ingangsdatum van je abonnement, de simkaart activeert automatisch op deze datum.

Budget Mobiel
Als je nummerbehoud aanvraagt van prepaid naar een sim only van Budget Mobiel, dan wordt je telefoonnummer meestal binnen 3 werkdagen al overgezet. Na de goedkeuring van de aanvraag door Budget Mobiel sturen wij je een nieuwe simkaart toe per post. Vervolgens ontvang je vanuit Budget Mobiel een mail met instructies voor het nummerbehoud. Als je de stappen hebt voltooid, ontvang je een datum waarop het telefoonnummer wordt overgezet op je Budget Mobiel simkaart.