Ga je naar het buitenland? Dan is het handig om op de hoogte te zijn van de kosten die je hiervoor maakt. Hier lees je er meer over.

Tarieven in het buitenland

Ben hanteert afwijkende tarieven voor bellen en internet in het buitenland. Deze zijn afhankelijk van het type abonnement en het land waar je verblijft. Wanneer je jouw datalimiet bereikt, wordt je internetverbinding automatisch verbroken. Hiermee voorkom je onverwachte kosten terwijl je in het buitenland bent. Op de eerste dag van de volgende maand kan je weer voor €60,- internetten. Ga naar de website van Ben voor de huidige tarieven voor internetten, bellen en sms'en in het buitenland.

Roam Like at Home bij Ben

Vanaf 13 juni 2017 geniet je binnen heel de EU van je abonnement zoals je in Nederland gewend bent, zonder extra kosten. Iedere provider moet hier verplicht aan meewerken door de nieuwe roaming wetgeving die is opgesteld door de Europese Unie. Hiermee wordt het makkelijk om met je mobiele abonnement ook in andere landen binnen de Europese Unie te bellen, sms’en en internetten. Gebruik je meer dan je bundel? Dan betaal je het Nederlandse buitenbundeltarief.  Het enige wat je moet doen is je roaming aanzetten in het buitenland via de instellingen van je telefoon. Houdt er wel rekening mee dat je een datalimiet van 8000 MB hebt bij de gekozen 10000 MB bundel voor het datagebruik in de EU.

Let op: de tarieven voor bellen en sms'en vanuit Nederland naar landen binnen de EU blijven onveranderd. Dit valt dus niet binnen de nieuwe wetgeving. 

Roamen uit je bundel geldt voor de volgende landen

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Guadeloupe (FR), Martinique (FR), Noorwegen, Frans Guyana (FR), Réunion (FR), Mayotte (FR), Saint Martin (FR), Azoren (PT), Madeira (PT), Canarische eilanden (ESP), Gibraltar (GB).

Meer weten? Bekijk dan de website van Ben.