Huawei Mobile Services

Geldt voor de volgende toestellen:
Huawei P40 Lite, Huawei P40 Lite E, Huawei P40, Huawei P40 Pro en Huawei P40 Pro+ en Huawei Y6P.

Android met of zonder Google Services

De meeste Android telefoons maken gebruik van Google Services. Hiermee staan er verschillende Google apps op je telefoon meegeleverd via en maak je gebruik van de Google Play Store om apps te downloaden.

Ook maken apps die niet van Google zijn soms gebruik van Google Play Services om op de achtergrond ingewikkelde processen af te handelen of om je favoriete video te casten naar een TV.

Huawei Mobile Services

Bij de nieuwe Huawei toestellen maakt Huawei nog gewoon gebruik van Android als besturingssysteem, maar geen gebruik meer van Google Services. In plaats daarvan heeft je toestel  dan Huawei Mobile Services.  Wat zijn nou de grootste verschillen die je als gebruiker hiervan gaat merken?

• Je kan gebruikmaken van de Huawei AppGallery en niet van de Google Play Store om apps te downloaden voor je toestel. Als apps niet beschikbaar zijn via de Huawei AppGallery kan je deze wel klonen vanaf je oude telefoon door middel van PhoneClone app van Huawei die je op je oude toestel kan installeren. Hiermee kopieer je de apps en andere gegevens van je oude toestel naar je nieuwe toestel, maar werken automatische updates voor die apps bijvoorbeeld niet meer. Apps van Facebook zoals Whatsapp en Facebook zelf kan je handmatig downloaden en installeren via de websites van WhatsApp en Facebook. Daarnaast kun je gebruikmaken van Petal Search. Dit is een speciale functie die in 10 verschillende beveiligde app stores zoekt in een bibliotheek van meer dan 500.000 apps naar de applicatie waar jij naar op zoek bent.

Video: Apps overzetten via Huawei Phoneclone
  • Huawei levert zelf een groot aantal apps mee die ervoor zorgen dat je de Google apps minder zal missen, zoals een eigen Huawei Music app, de Huawei Health app en de Huawei Cloud app.
  • Sommige apps die je nu gebruikt zullen wellicht niet werken zoals je gewend bent. Dit komt omdat deze apps gebruik maken van ingebouwde Google Services, waardoor deze helemaal niet of gedeeltelijk niet werken. Voorbeelden hiervan zijn de NPO Start en de Ziggo Go app.

Is dit toestel dan wel iets voor mij?

Als je zelf enige technische kennis hebt en het niet vervelend vindt om af en toe zelf updates van apps uit te voeren, maar wel geïnteresseerd bent in telefoons met hele goed specificaties? Dan is dit toestel wellicht wel wat voor jou. Als je er rekening mee houdt dat sommige apps misschien niet gaan werken zoals je gewend bent, en dat geen probleem vindt kan je met een gerust hart kiezen voor een nieuwe Huawei.

Mocht je nog vragen hebben over het installeren van bepaalde apps of functionaliteiten willen controleren, dan helpt onze klantenservice je daar natuurlijk graag mee!