Ben je de vergrendelcode van je toestel vergeten? Om veiligheidsredenen is het helaas niet mogelijk om de vergrendelcode van je telefoon te veranderen zonder deze eerst te unlocken. De enige mogelijkheid om je toestel dan weer in gebruik te nemen is een hard reset. Hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd van je telefoon en kun je je telefoon weer opnieuw installeren en gebruiken.

1. Sluit je telefoon af en wacht een paar seconden.
2. Houd de power knop en de volume down knop ingedrukt, laat allebei de knoppen los zodra het OnePlus logo verdwijnt.
3. Navigeer met de volume knoppen naar English en druk op de power knop.
4. Navigeer net de volume knoppen naar 'wipe data and cache' en druk op de power knop.
5. Navigeer met de volume knoppen naar 'erase everything' en druk op de power knop.
6. Navigeer met de volume knoppen naar 'this can not be undone, continue?' en bevestig met de power knop.
7. Je toestel wordt nu gereset.

Let op: bij een harde reset worden alle gegevens, zoals foto's en bestanden, op je telefoon gewist.  Je Google account wordt met deze reset niet verwijderd van je telefoon. Gebruik deze reset niet als je het toestel wilt verkopen of ter reparatie aan wilt bieden.