Roam Like at Home bij Tele2
Vanaf 8 juni 2017 geniet je binnen heel de EU van je Tele2-abonnement zoals je in Nederland gewend bent, zonder extra kosten. Iedere provider moet hier verplicht aan meewerken door de nieuwe roaming wetgeving die is opgesteld door de Europese Unie. Hiermee wordt het makkelijk om met je mobiele abonnement ook in andere landen binnen de Europese Unie te bellen, sms’en en internetten.

Gebruik je meer dan je bundel? Dan betaal je het Nederlandse buitenbundeltarief. De wijzigingen gaan automatisch in. Je hoeft hier niets voor te activeren. Het enige wat je moet doen is je roaming aanzetten in het buitenland via de instellingen van je smartphone. Voor de Unlimited databundels en de 20GB databundels van Tele2 geldt voor datagebruik binnen de EU een limiet van 12GB per maand. Na het limiet van 12GB per maand betaal je €0,005 per MB. Voor de 10GB databundels of minder kun je de volledige databundel gebruiken, daarna ga je automatisch offline.
Let op: de tarieven voor bellen en sms'en vanuit Nederland naar landen binnen de EU blijven onveranderd. Dit valt dus niet binnen de nieuwe wetgeving.

Roamen uit je bundel geldt voor de volgende landen:

België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland (incl. Aland), Frankrijk (incl. Réunion, Mayotte, Saint Martin), Frans-Guyana, Gibraltar (Verenigd Koninkrijk), Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique, Melilla (Spanje), Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Azoren, Madeira), Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (incl. Canarische Eilanden, Melilla en Ceuta), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland), Zweden, Zwitserland.

In deze landen zjin Bel/SMS-bundel én internetbundel/Data niet geldig:
Andorra, Guernsey (Verenigd Koninkrijk), Jersey (Verenigd Koninkrijk), Man (Verenigd Koninkrijk), Marokko, Monaco (Frankrijk), Saint-Bartélémy, San Marino, Turkije, Vaticaanstad.

Buiten de EU

Zodra je buiten de EU bent, ontvang je een SMS met bundelinformatie over dat land. Je kunt dan bijvoorbeeld een Verre Landen bundel kopen. Als je geen bundel koopt, geldt het buitenbundeltarief voor het land waar je bent. Je buitenbundellimiet staat standaard op € 10 per maand. Als je limiet is bereikt, krijg je een SMS met opties:

• Je laat je internet uitstaan
  • Je activeert een Verre Landen Bundel
  • Je stelt via een SMS een maximum bedrag in voor de kosten die je buiten je bundel mag maken.

Zodra je een Verre Landen Bundel hebt besteld of als je een maximum bedrag hebt ingesteld, krijg je een SMS ter bevestiging. Zo weet je dat je weer zorgeloos kunt internetten.

Meer weten? Ga naar de website van Tele2 voor meer informatie over de huidige tarieven in het buitenland.