'PostNL: ID-controle aan de deur' is een snelle en eenvoudige verzendmethode, waarbij je geen vooraf ondertekend contract en kopie van je legitimatie naar ons hoeft op te sturen. De verzendmethode kan je kiezen bij de aankoop van een abonnement met smartphone bij de providers T-Mobile, hollandsnieuwe, Ben, KPN, Telfort of Tele2. Je betaalt hiervoor de standaard verzendkosten van € 6,95.

Voor PostNL: ID-controle aan de deur geldt de volgende procedure:

• Je vult het bestelformulier in op de website.
  • Je bevestigt het contract en je bankrekeningnummer door het doen van een iDEAL-betaling van €0,01 (en eventueel de bijbetaling voor je toestel) vanaf het rekeningnummer dat je op het bestelformulier hebt ingevuld.
  • Wij versturen na ontvangst van de betaling het pakket. Hiervan krijg je een bevestiging per e-mail met een barcode waarmee je het pakket kunt volgen.
  • De postbode controleert bij aflevering jouw legitimatiebewijs en vraagt om te tekenen voor ontvangst. Het legitimatiebewijs dat je aan de postbode laat zien moet gelijk zijn aan de gegevens op je bestelformulier.

Let op: De postbode mag het pakket alleen aan de contractant afgeven. Het is niet mogelijk om iemand anders het pakket in ontvangst te laten nemen.